skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen Gamedi

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen Gamedi

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediGamedi organiseert in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de cursus Darmmicrobioom & Huid.

Chantal Verwest, orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag. Chantal is gespecialiseerd in de darmen en het microbioom. Ze is werkzaam in haar eigen praktijk BASIS; praktijk voor vitaliteit met een holistische aanpak.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor (huid-) therapeuten en beroepsbeoefenaars die affiniteit hebben met de huid en is niet bedoeld voor consumenten.
De cursus draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren. (bepaalde voorwaarden zijn vereist).

Inhoud van de cursus (leerdoelen):

 • Chantal deelt haar kennis en praktijkervaring over de ‘huid-darmmicrobioom connectie’ om zo meer praktisch inzicht te krijgen binnen een completere huidbehandeling.
 • Er worden veel voorkomende huidklachten behandeld in relatie met de darmen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Medivere darmonderzoeken.
 • Hierbij zullen onder andere rosacea, acné, eczeem en psoriasis tegen het licht worden gehouden en hoe deze huidklachten gelinkt zijn aan de darmen.
 • Besproken wordt hoe je als darmtherapeut met behulp van de darmonderzoeken meer inzicht krijgt in de huidklachten en de hierop volgende behandelingsmogelijkheden.
 • Wanneer de integriteit van het darmslijmvlies onvoldoende is en de doorlaatbaarheid verhoogd is doordat de ‘tight junctions’ niet tight genoeg tegen elkaar aan liggen, kunnen er stoffen door de darmwand lekken. Dan spreekt men van een ‘leaky gut’. Het immuunsysteem raakt dan geactiveerd omdat bepaalde eiwitten die daar eigenlijk niet horen – allergenen – vanuit de voeding de bloedbaan in komen en daardoor huidklachten kunnen veroorzaken.
 • Er wordt dieper in gegaan op welke voedingsadviezen en welke supplementen en leefstijl effectief werken bij de huid-darmmicrobioom connectie. Men kan testen door welke voedingsmiddelen een immunologische reactie wordt uitgelokt door middel van een IgG-totaal (Imupro)test.
 • Veel uiteenlopende huidaandoeningen hebben het optreden van een ontstekingsreactie (cytokinenstorm) als gemeenschappelijk kenmerk, met acné en eczeem als bekende voorbeelden. Microbiotische bacteriën kunnen ontstekingen doen verminderen. Zo is de Lactobacillus rhamonosus stam vooral effectief gebleken bij (atopisch) eczeem.
 • Een gezond darmmicrobioom is het resultaat van een microscopisch samenspel tussen miljarden gunstige (probiotische) en ongunstige (pathogene) bacteriën. De verhouding tussen deze twee dient in evenwicht te zijn.
 • Er zullen daarnaast casussen worden besproken uit de praktijk om meer praktisch inzicht te krijgen in de relatie darm en huidklachten.

Meer informatie:
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
De training vindt plaats in de eigen omgeving (online seminar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de cursus ontvang je de syllabus en het overige cursusmateriaal per post op jouw huis-/praktijkadres. Hierbij houden we het adres aan wat je bij je bestelling invult.

(Bij online seminars is het mogelijk om tot 2 weken voor cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).

Accreditatie

Deze opleiding is voor 5 punten geaccrediteerd door ADAP voor zowel diëtisten als Huidtherapeuten en door MBOG (alg. med. 3 pt; orthom sbu; 2 pt)

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediGamedi/Medivere organiseert in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de cursus:

Huidklachten bij kinderen en Darmmicrobioom.

Deze dag wordt begeleid door Tanja Visser, (kinder-) natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut en is alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars met een goede medische basiskennis. Door het volgen van deze cursus zijn er mogelijkheden om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten
te profileren.

Inhoud van de cursusdag:

 • Eczeem en urticaria (netelroos) zijn veel voorkomende huidklachten bij kinderen. Tijdens deze dag wordt de relatie besproken tussen eczeem en urticaria bij kinderen en het darmmicrobioom.
 • Hoe kun je als gezondheidsprofessional met behulp van de Medivere ontlastingstests meer zicht krijgen op de oorzaak van en behandelingsmogelijkheden bij huidklachten bij kinderen?
 • Welke behandelingsmogelijkheden qua voeding, leefstijl en suppletie zijn effectief bij welke testuitslagen?
 • Aan de hand van veel voorbeelden uit haar eigen natuurdiëtistenpraktijk, deelt Tanja Visser de ervaringen en kennis die ze de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd met het behandelen van kinderen met huidklachten.

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediWat leer je deze dag (leerdoelen):

-welke parameters van een ontlastingstest meer inzicht geven in de oorzaak van huidklachten bij kinderen
-hoe je de uitslag van de test interpreteert en een passend behandelprogramma opzet
-welke voedingsmaatregelen en supplementen naar haar ervaring specifiek bij kinderen met deze klachten effectief zijn
-welke richtlijnen er te geven zijn wat betreft doseringen van supplementen per leeftijdscategorie en temperament van het kind
-hoe je de therapietrouw van ouders en kinderen verhoogt en daarmee de effectiviteit van je behandeling.

Meer informatie:
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
De training vindt plaats in Restaurant ‘Locatie 78’ Burgemeester van der Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik

Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Wanneer de cursus door dan geldende Coronamaatregelen op locatie niet kan doorgaan, wordt deze omgezet in een webinar. De cursus is dan online via een computer of laptop te volgen. De kosten van de locatie worden dan in mindering gebracht op het cursusgeld.
(Bij seminars is het mogelijk om tot 2 weken voor cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).