skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen Gamedi

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen Gamedi

Cursus – Darm & Huid | 28 mei 2021

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediOp vrijdag 28 mei 2021 organiseert Medivere, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de online cursus Darm & Huid
‘From the inside out to look great’

Chantal Verwest, orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag. Chantal heeft deze dag van huid en darm connectie in samenwerking, met niemand minder, dan Marijke de Waal Malefijt samengesteld. Deze cursus is alleen toegankelijk voor (huid-) therapeuten en beroepsbeoefenaars die affiniteit hebben met de huid en is niet bedoelt voor consumenten.

De training draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.
(bepaalde voorwaarden zijn vereist)

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediChantal is orthomoleculair Natuurdiëtist en gespecialiseerd in de darmen en het microbioom.
Ze is werkzaam in haar eigen praktijk BASIS | praktijk voor vitaliteit met een holistische aanpak.

‘Alle ziekte begint in de darmen’ – Hippocrates

Voor Chantal werd alles een heel stuk duidelijker toen zij één en ander aan elkaar ging linken en de darmen als centraal punt ging inzetten in de huidvitaliteit van haar cliënten.
Door een uitgebreide bepaling van de darmen en het microbioom via het Medivere darmonderzoek werkt zij tot in de diepte van ‘mond tot kont’ aan de oplossing van huid en darmproblemen.

Bij het vaststellen van huidklachten is een goede anamnese bij je cliënt van groot belang. Anno 2021 mag daarbij de ‘Gut Skin connection’ niet ontbreken. De Darm & Huid cursus is bedoelt voor de therapeut die op een natuurlijke manier wil werken aan de verbetering van huidklachten bij de cliënt. Tot nu toe wordt er binnen de opleiding voor huidtherapeuten nog weinig gedaan met de ‘Gut Skin connection’. Daar mag verandering in komen vindt Chantal en op een positieve en evidence-based manier zal zij haar passie en vakgebied koppelen aan de specialisten op het gebied van de huid.

Inhoud van de cursus:
Chantal deelt haar kennis en praktijkervaring op de ‘Gut Skin Connetion’ om zo meer praktisch inzicht te krijgen binnen een completere huidbehandeling.
Tijdens deze cursusdag gaan we de basis leggen in de kennis van de darmen en hun werking. We zullen veel voorkomende huidklachten behandelen in relatie met de darmen en de Medivere darmonderzoeken. Hierbij zullen we onder andere rosacea, acné, eczeem en psoriasis tegen het licht houden en hoe we dit kunnen linken aan de darmen. Chantal bespreekt hoe je als darmtherapeut met behulp van de darmonderzoeken meer inzicht krijgt in de huidklachten en de hierop volgende behandelingsmogelijkheden.

We gaan dieper in op welke voeding triggers kunnen zijn en welke supplementen en leefstijl effectief werken bij darm en huidklachten.
Er zullen daarnaast casussen worden besproken uit de praktijk om meer praktisch inzicht te krijgen in de relatie darm en huidklachten.
‘Treat your client with the bigger picture’

Vrijdag 28 mei 2021
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
De training vindt plaats in de eigen omgeving (online seminar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de cursus ontvang je de syllabus en het overige cursusmateriaal per post op jouw huis-/praktijkadres. Hierbij houden we het adres aan wat je bij je bestelling invult.

De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 75,- excl. BTW.
(Bij online seminars is het mogelijk om tot 2 weken voor cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).

Accreditatie bij NVH is in aanvraag

Klik hier voor meer informatie over Chantal Verwest

 

Cursus – Huidklachten bij kinderen en Darmmicrobioom | 8 oktober 2021

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediOp vrijdag 8 oktober 2021 organiseert Gamedi/Medivere, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de online cursus Huidklachten bij kinderen en Darmmicrobioom.

Deze dag wordt begeleid door Tanja Visser, (kinder-) natuurdiëtist en integraal voedingstherapeut en is alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars met een goede medische basiskennis.

Door het volgen van deze cursus zijn er mogelijkheden om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten
te profileren.

Inhoud van de cursus:

Eczeem en urticaria (netelroos) zijn veel voorkomende huidklachten bij kinderen. In deze cursus bespreekt kinderdiëtist en orthomoleculair voedingstherapeut Tanja Visser de relatie tussen eczeem en urticaria bij kinderen en het darmmicrobioom. Ze bespreekt hoe je als gezondheidsprofessional met behulp van de Medivere ontlastingstests meer zicht krijgt op de oorzaak van en behandelingsmogelijkheden bij huidklachten bij kinderen. Ze gaat dieper in op welke behandelingsmogelijkheden qua voeding, leefstijl en suppletie effectief zijn bij welke testuitslagen. Ze doet dit aan de hand van veel voorbeelden uit haar eigen natuurdiëtistenpraktijk. Ze deelt daarbij graag haar ervaringen en kennis die ze de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd met het behandelen van kinderen met huidklachten.

Darmmicrobioom & Huidklachten cursussen GamediTanja gaat in deze cursus dieper in op:

-welke parameters van een ontlastingstest meer inzicht geven in de oorzaak van huidklachten bij kinderen
-hoe je de uitslag van de test interpreteert en een passend behandelprogramma opzet
-welke voedingsmaatregelen en supplementen naar haar ervaring specifiek bij kinderen met deze klachten effectief zijn
-welke richtlijnen er te geven zijn wat betreft doseringen van supplementen per leeftijdscategorie en temperament van het kind
-hoe je de therapietrouw van ouders en kinderen verhoogt en daarmee de effectiviteit van je behandeling.

Vrijdag 8 oktober 2021
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
De training vindt plaats in Restaurant ‘Locatie 78’ Burgemeester van der Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik
De deelnamekosten voor deze dag bedragen €125 excl. BTW.
Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Wanneer de cursus door dan geldende Coronamaatregelen op locatie niet kan doorgaan, wordt deze omgezet in een webinar. De cursus is dan online via een computer of laptop te volgen. De kosten van de locatie worden dan in mindering gebracht op het cursusgeld.
(Bij seminars is het mogelijk om tot 2 weken voor cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen