skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Darmmicrobioom cursussen Gamedi

Darmmicrobioom cursussen Gamedi
Darmmicrobioom cursussen Gamedi

De hieronder genoemde cursusdagen van Gamedi (Diagnostische laboratorium diensten voor professionals).

 

Deze dagen zijn alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars met een goede medische basiskennis. Door het volgen van deze cursussen zijn er mogelijkheden om jezelf als ‘Darmmicrobioom Consulent‘ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.

Algemene informatie cursusdagen
Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
Plaats: Restaurant ‘Locatie 78’ Burgemeester van der Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik
Deelnamekosten: €125 excl. BTW per cursusdag.
Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Diverse cursussen worden gegeven via Zoom.

Darmmicrobioom cursussen GamediOpgave via Gamedi Opleidingen consulent.

 

Coronamaatregelen
Darmmicrobioom cursussen GamediWanneer de cursus door dan geldende Coronamaatregelen op locatie niet kan doorgaan, wordt deze omgezet in een Webinar.

Cursussen medivere consulent

Darmmicrobioom cursussen Gamedi1e niveau Basisopleiding Darmmicrobioomtherapie (2-daags)
2e niveau Darmmicrobioomtherapie
3e niveau Masterclass
Hormonen vrouw & Overgang
Darmmicrobioom & Huid
Darmmicrobioom & Chronische KNO-klachten bij kinderen
Hormonen Diagnostiek
Darmmicrobioom & Kind en buikklachten
Darmmicrobioom & Cybernetica
Darmmicrobioom & Organische zuren (dunne darm)

Gamedi cursus buikklachten bij kinderen en darmmicrobioom Darmmicrobioom cursussen Gamedi

Chronische buikpijn, overmatige gasvorming, obstipatie en dunne ontlasting zijn veel voorkomende klachten bij kinderen. Regelmatig hebben ze te maken met een verstoring van de het darmmicrobioom. In deze cursus bespreekt kinderdiëtist en orthomoleculair voedingstherapeut Tanja Visser hoe je als gezondheidsprofessional met behulp van de Medivere ontlastingstests meer zicht kunt krijgen op de oorzaak van buikklachten bij kinderen.

Ze bespreekt bij welke testuitslagen welke behandelingsmogelijkheden er zijn op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. Ze doet dit aan de hand van veel voorbeelden uit haar eigen natuurdiëtistenpraktijk. Ze deelt daarbij graag haar ervaringen en kennis die ze de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd met het behandelen van kinderen met buikklachten.

Tanja gaat in deze cursus dieper in op:
Darmmicrobioom cursussen Gamedi-welke parameters van een ontlastingstest meer inzicht geven in de oorzaak van buikklachten bij kinderen
-hoe je de uitslag van de test interpreteert en een passend behandelprogramma opzet
-welke voedingsmaatregelen en supplementen naar haar ervaring specifiek bij kinderen met deze klachten effectief zijn
-welke richtlijnen er te geven zijn wat betreft doseringen van supplementen per leeftijdscategorie en temperament van het kind
-hoe je de therapietrouw van ouders en kinderen verhoogt en daarmee de effectiviteit van je behandeling.

Chronische KNO-klachten bij kinderen en darmmicrobioom

Veel jonge kinderen kampen regelmatig met neusverkoudheid, oorontsteking of keelontsteking. Bij sommige kinderen zijn deze klachten chronisch aanwezig.
In deze cursus bespreekt kinderdiëtist en orthomoleculair voedingstherapeut Tanja Visser de relatie tussen chronische KNO-infecties bij kinderen en het darmmicrobioom. Ze bespreekt hoe je als gezondheidsprofessional met behulp van de Medivere ontlastingstests meer zicht krijgt op de oorzaak van en behandelingsmogelijkheden bij chronische KNO-klachten bij kinderen.

Ze gaat dieper in op welke behandelingsmogelijkheden qua voeding, leefstijl en suppletie effectief zijn bij welke testuitslagen. Ze doet dit aan de hand van veel voorbeelden uit haar eigen natuurdiëtistenpraktijk. Ze deelt daarbij graag haar ervaringen en kennis die ze de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd met het behandelen van kinderen met huidklachten.

Tanja gaat in deze cursus dieper in op:
Darmmicrobioom cursussen Gamedi-welke parameters van een ontlastingstest meer inzicht geven in de oorzaak van chronische KNO-infecties bij kinderen
-hoe je de uitslag van de test interpreteert en een passend behandelprogramma opzet
-welke voedingsmaatregelen en supplementen naar haar ervaring specifiek bij kinderen met deze klachten effectief zijn
-welke richtlijnen er te geven zijn wat betreft doseringen van supplementen per leeftijdscategorie en temperament van het kind
-hoe je de therapietrouw van ouders en kinderen verhoogt en daarmee de effectiviteit van je behandeling.

Meer informatie over Tanja Visser

Tanja VisserTanja Visser (1968), natuur(kinder)diëtist en integraal voedingstherapeut. Na haar HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heeft Tanja zich verder verdiept in de Orthomoleculaire, Ayurvedische, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese voedingsleer en Kinderdiëtetiek. Haar specialisaties zijn kindervoeding, voeding rondom de zwangerschap, spijsverteringsklachten, voedselovergevoeligheid, detoxificatieproblematiek en mondgezondheid. Ze heeft sinds 1992 een eigen diëtistenpraktijk in Heerhugowaard.

Ze werkt sinds 2018 in een multidisciplinair integraal gezondheidsteam samen met o.a. een acupuncturist, holistische tandarts, homeopaat, osteopaat en kinderfysiotherapeuten in Gezondheidscentrum Hoep-Zuid in Schagen.

Tanja houdt spreekuur in haar praktijk en het gezondheidscentrum, schrijft artikelen, brochures en boeken en verzorgt bijscholingen over natuurvoeding en gezondheid voor opleidingen en collega’s.

Darmmicrobioom cursussen GamediDaarnaast is ze redactielid van Natuur Diëtisten Nederland en medeauteur van het boek Energieherstelplan (uitgeverij Schors).

Voor meer informatie zie www.dieetcare.nl en www.energieherstelplan.nl.