skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Cursus waterkefir maken en effectief vegetarisch koken

Zelf Waterkefir Maken

In deze presentatie leer je zelf het gezonde, verfrissende, licht sprankelende drankje waterkefir maken. Dit is inderdaad iets anders dan ‘yoghurtkefir’. Het proces is super simpel. Het enige ‘dingetje’ is dat je het aandacht moet geven, zo om de dag. Maar het resultaat mag er wezen. Waterkefir is een supergezonde pre-biotica.

Cursus waterkefir maken en effectief vegetarisch kokenDe kefirkorrels groeien in aantal, dus als je eenmaal bent begonnen hoeft je nooit bij te kopen. Je leert ook je eigen combinaties te maken op de gewone waterkefir, met verschillende soorten fruit. Je krijgt instructies mee en uiteraard kun je proeven. Vanwege de lokatie, een ‘co-work space’ met vele nationaliteiten, zal de workshop in het Engels gegeven worden. De lokatie voor de workshop is het prachtige pand van WeWork, aan de Weteringschans 165 C in Amsterdam.

 

Tickets kun je hier bestellen.

Effectief Vegetarisch Koken

In deze workshop leer je ‘effectief’ vegetarisch te koken. Wat is effectief? Effectief voor jouw lichaam en gezondheid. Je leert over voedzame ingrediënten, de juiste combinaties, manieren om je langer ‘vol’ te laten voelen, leren over wat ingrediënten met je doen, en natuurlijk ontbreken de eiwitten niet. Je leert geen culinaire hoogstandjes maar je leert wél alledaagse maaltijden voor te bereiden.

Cursus waterkefir maken en effectief vegetarisch kokenOok gaan we in op de vraag of je kinderen vegetarisch zou moeten laten mee-eten, waarom of waarom niet? Wat zijn de voor- en nadelen van rauwe groenten? Zijn supplementen nodig bij een vegetarisch voedingspatroon? Je leert méér groenten (voeding) te gebruiken en minder vulling zoals pasta, rijst, brood. Ook leer je om alles smakelijker en nóg gezonder te maken met kruiden en specerijen.

Samenvatting van wat je gaat leren:

  • Effectief vegetarisch koken
  • Juiste combinaties
  • Eiwitten
  • Rauwe groenten
  • Alledaagse gerechten
  • Kinderen vegetarisch ja of nee?
  • Méér voeding, minder vulling (brood, pasta, rijst)
  • Supplementen ja of nee?
  • Gebruik van kruiden en specerijen

De cursus wordt gegeven door Barbara Ganseman. Zij is gediplomeerd Orthomoleculair Voedingsspecialist en Therapeut met een praktijk in Amsterdam. Tijdens de cursus is er gelegenheid om vragen te stellen over voeding, gezondheid en ingrediënten.

Lokatie:

Kookstudio Cook Your Life in Amsterdam. Een prachtige locatie, professionele keuken en een eeuwenoude sfeervolle houten tafel om aan te eten. Adres: Houthavenkad 43, Amsterdam.

Tickets kun je hier bestellen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen