Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal Malefijt

Natuurdiëtisten.nl

Gratis Nieuwsbrief

Waardevolle en actuele informatie en tips over voeding en uw gezondheid!

Uw emailadres wordt alleen gebruikt voor toezenden van de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief archief

Natuurvoeding geeft vitaliteit, gekunstelde voeding kost vitaliteit

Natuurdiëtisten beschouwen voeding als 'nutricijn' dat, wanneer ze op een natuurlijke manier aangeboden (biologisch-dynamisch) wordt en op uw individuele situatie, conditie en constitutie (aanleg van uw gestel) afgestemd is, zeer krachtig uitwerkt.
Optimaal versus minimaalVoeding wordt tegenwoordig gelukkig steeds meer gezien als een natuurlijke bron voor het herstellen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. In de reguliere voedingsleer werkt men met een aanbevolen hoeveelheid van een voedingsstof (nutriënt) die u per dag nodig heeft om gebreksziekten te voorkomen. Dit geeft dus min of meer een minimum aan. Volgens de Natuur Diëtisten moet er meer gedaan worden om een optimale hoeveelheid voedingstoffen in de juiste verhouding binnen te krijgen om een goede weerstand te behouden of op te bouwen.

Gezien de huidige eisen die er aan de mens op geestelijk en lichamelijk gebied gesteld worden, moet de toevoer aan nutriënten (vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren) opgeschroefd worden. De basis hiervoor moet het dagelijks gebruik van kwalitatief hoogwaardige voeding zijn, die vers is en waarbij er aandacht is voor een juiste verwerking, vervoer, bewaring en bereiding. Vergiften in de voeding vergiftigen ons lichaam en psyche. Alle voorschriften zijn daarom gericht op het versterken van uw eigen (natuurlijke) zelfgenezend vermogen.
Verandering van spijs doet eten en levenU wens om zelf iets aan uw gezondheid te doen door middel van voeding onderschrijven wij volledig. Om dit op een juiste wijze te doen heeft u inzicht en educatie nodig over de nieuwste voedingsrichtlijnen.

Wat hebt u bijvoorbeeld op uw lever en welke 'leveringsvoorwaarden' zijn er al zo nodig om uw lever optimaal bij te staan in al zijn taken en zich vooral te ontdoen van de binnenstromende milieugifstoffen? Hoe komen we van verontreinigende lichaamsvochten af? Op welke manieren kunnen we de spijsvertering en de stofwisseling versterken? Kortom: hoe gaan we met de hedendaagse gezondheidsklachten om?

‘Verandering van spijs doet eten en leven’. Uw voedingsvoorkeuren en onze kennis kunnen tot een nieuwe en gezonde verandering van spijs leiden.

Voeding- & Laboratorium zelftesten Om een indruk te krijgen van uw (voedings)conditie kunt u gebruik maken van diverse doe-het zelf-testen.  Deze testen kunt u zelf thuis doen en dan per post naar het laboratorium opsturen.Medivere laboratorium zelftestenMedivere levert laboratorium diagnostische diensten waarbij de conventionele geneeskunde als ook aanvullende (complementaire) medische diagnostica en therapieën optimaal worden gecombineerd.
Medivere is een onderdeel van Laboratorium Ganzimmun Mainz (D). Met meer dan 200 medewerkers, artsen, wetenschappers en medische assistenten, heeft dit laboratorium een vooraanstaande positie in de wereld van de complementaire diagnostiek.
Dagelijks worden door Ganzimmun meer dan 40.000 analyses uitgevoerd die vanuit heel Europa zijn aangevraagd. De zelftesten van Medivere zijn direct beschikbaar voor de patiënt/consument.Test uzelf met zelftesten; 70 testen beschikbaar Op dit moment zijn in Duitsland al meer dan 70 testen beschikbaar. In Nederland zijn al diverse testen, compleet met Nederlandse beschrijvingen leverbaar:

U kunt als lezer van onze site deze testen zelfbestellen via aangegeven links. De uitslagen kunnen besproken worden met een (natuur)arts of (natuur)diëtist of therapeut. U kunt ook kort overleggen met het Mediverespreekuur.Gezondheid algemeen


Nutrienten aanvullingIn de huidige geneeskunde wordt voeding als genezende factor nog te weinig ingezet. Dit gebeurt wel in de Functionele... | lees verder Haaranalyse & MetalenEen deel van de Europeanen krijgt waarschijnlijk te veel aluminium binnen. Haaranalyse geeft meer informatie.... | lees verder Bioresonantie & AllergieNatuurdiŽtisten worden vaak geconsulteerd voor het opstellen van een voedingsadvies n.a.v. gemeten voedselintoleranties.... | lees verder Darmmilieu De darm vormt een belangrijk onderdeel van uw weerstand. Die weerstand is op verschillende manieren te meten.... | lees verder Vitamine DVitamine D blijkt niet alleen een rol te spelen bij osteoporose, maar werkt ook regulerend bij veel andere chronische ziekten.... | lees verder HomocysteÔneVerhoogde homocysteÔne-waarde verraadt een functioneel B12 tekort. Chronisch teveel is een risico voor hart- en vaatziekten.... | lees verder Vitamine KVit. K is nodig voor de bloedstolling. Minder bekend is de rol bij mineralisatie van botten en bescherming van de vaatwand.... | lees verder Voeding & GenenNutrigenomica: met vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren (nutriŽnten) uit de voeding invloed uitoefenen op de genen. ... | lees verder OntlastingonderzoekenDe moderne diŽtist verdiept zich in onderwerpen zoals de darmflora, candida-overgroei, allergieŽn en parasitaire belastingen. ... | lees verder Tien voedingtipsHier vindt u een top 10 aan gezonde natuurlijke voedingsadviezen. Informatie over de juiste vetten, koolhydraten en eiwitten.... | lees verder Auto-immuniteitVoedingsadviezen kunnen helpen bij auto-imuunziekten. Bijvoorbeeld door het elimineren van voeding die ontstekingen uitlokken.... | lees verder VoedingsonderzoekenEr is genoeg wetenschappelijke informatie over gezonde voeding. Onderzoek is niet eenvoudig door een veelvoud aan stoffen.... | lees verder IgG voedselreactiesHet eten van bepaald soort voedingsmiddelen kan een disbalans in de immuun-zelfregulatie van het lichaam geven. ... | lees verder Co-enzym B vormenNatuurlijke B vitaminen uit voeding worden beter opgenomen dan uit synthetische pillen. ... | lees verder